Tips för hur man ska ta tillvara på hälsan

Publisert: 3. Aug 2018 | Kategori: Fakta

Att ta hand om hälsan är viktigt om du vill ha ett bra liv – oavsett om du är elitidrottare eller pensionär. Blåbär är superbäret som hela familjen bör äta.

Enligt en artikel i den norska tidningen Dagbladet från november 2014 äter våra norska grannar bär som aldrig förr. Varugruppen bär har sedan länge passerat försäljningen av bananer och norrmännen köper numera färska och frysta bär för 1,4 miljarder kronor om året. Och blåbär är kanske det mest populära bäret av dem alla.

Medox lanserades år 2000

Så vad är det med dessa bär som gör att de ofta kallas superbär? Jo, de är inte bara jättegoda – de innehåller dessutom antocyaner, ett ämne som är viktigt för hälsan och för kroppsstyrkan. Det har forskarna och teknikerna vid MedPaletts laboratorium i Sandnes tagit fasta på. År 2000 lanserade de Medox – ett kosttillskott som har marknadens högsta innehåll av antocyaner, som det finns mycket av i blåbär och svarta vinbär.

3 anledningar till att använda Medox
  • Medox har en antioxiderande effekt som kan hjälpa kroppen att ta hand om sig själv
  • Bra för hjärt- och kärlsystemet
  • Bra för ögonen

Lika viktigt för äldre som för idrottsmän

Att ha en sund kropp och hålla sig frisk är viktigt för både gammal och ung. Därför är Medox lika viktigt för pensionärer som för den yngre delen av befolkningen.

Kom ihåg att kosttillskott inte bara är till för den som redan är sjuk eller dras med olika besvär. Även den som är frisk och kry behöver kosttillskott för att behålla sin hälsa. Därför rekommenderas Medox både för idrottaren, som vill kunna prestera maximalt och hålla sig skadefri, och för oss andra – i förebyggande syfte.

Att ha en sund kropp och hålla sig frisk är viktigt för både gammal och ung

Ett bra exempel är det svenska skidlandslagets prestationer under OS i Torino 2006. De svenska åkarna, som hade använt Medox under uppladdningen inför tävlingarna, tog hem hela fem guldmedaljer, medan de norska åkarna, som varit sjuka, fick åka hem utan en enda guldmedalj.

Håll dig frisk, längre

Även om du inte lider av några besvär idag är det viktigt att du tar hand om din hälsa och ser till att du kan behålla en hög livskvalitet livet ut. Lev ett aktivt liv, ät en sund och varierad kost, drick tillräckligt med vatten och gör allt du kan för att förebygga att du drabbas av skador och sjukdomar.

Det viktiga är att du förebygger hälsoproblemen – att du tar hand om din kropp. Så att du får vara frisk så länge som möjligt.