Medox säljs från Sandnes till 32 länder världen över

Publisert: 20. Jul 2016 | Kategori: Fakta

Den unika hälsoprodukten Medox från Sandnes har rest ut i världen. Efter 16 år på den norska marknaden, äts nu blåbärskapslarna från Rogaland nu också i så många som 32 andra länder.

Från Nicaragua till Singapore och Indien, hälsomedvetna människor världen över har hittat Medox. Några av de internationella kunderna är norrmän som har flyttat utomlands, medan andra har fått Medox rekommenderat till sig av norska bekanta. Många har ingen annan koppling till Norge, utan har istället läst om kosttillskottet i internationella forskningsrapporter.

Sedan ett par år tillbaka finns kosttillskottet också i Sverige – där över tiotusentals svenskar fått upp ögonen för Medox effekter.

3 anledningar till att använda Medox
  • Medox har en antioxiderande effekt som kan hjälpa kroppen att ta hand om sig själv
  • Bra för hjärt- och kärlsystemet
  • Bra för ögonen

Medox är kliniskt vetenskapligt dokumenterat genom flera studier vid universitet och universitetssjukhus, både i Norge och internationellt. Vad som gör detta speciellt är att det forskas på själva Medox-produkten, och inte bara på separata aktiva substanser. Forskningen är publicerad i flertalet internationella medicinska tidskrifter.

Norsk kvalitetsprodukt

Medox innehåller höga halter av antocyaner, färgämnet i blåbär och svarta vinbär. Antocyaner är starka antioxidanter som kan bidra till att hjälpa kroppen att ta hand om sig själv och hjälper kroppen att skydda sig mot fria radikaler.

Många har ingen annan koppling till Norge, utan har istället läst om kosttillskottet i internationella forskningsrapporter.

Blåbärskapslarna både utvecklas och tillverkas i Norge, av företaget MedPalett. De innehåller hela 80 milligram antocyaner per kapsel.

Historien började på 80-talet, när forskare vid universitetet i Bergen undersökte över 5 000 olika växtarter för att upptäcka eventuella hälsoeffekter. De hittade till slut några väldigt intressanta molekyler i de mörka bären – så kallade antocyaner.

Forskningen fortsatte under 90-talet i MedPaletts laboratorier, och resultatet blev Medox.

Produktionen sker i Medox fabrik, som ligger idylliskt belägen vid spetsen av Gandsfjord i Sandnes, Norge.

Att isolera de effektfulla antocyan-molekylerna är en mycket avancerad process.  Därför används en högteknologisk tillverkningsprocess som utvecklats av MedPaletts egna forskare och ingenjörer. Produktionen blir löpande kvalitetssäkrad i forskningslaboratorier som ligger i anslutning till fabriken. Tillsammans gör det Medox till en helnorsk kvalitetsprodukt.

Storsatsning i Tyskland

Nyligen blev MedPalett uppköpta av det tyska kemi- och hälsoföretaget Evonik Nutrition & Care. Dessa kommer att satsa hårt på att marknadsföra Medox internationellt under kategorin nutraceuticals – produkter som ligger i området mellan mat och medicin.

Evonik har en marknadsorganisation som täcker fler än 100 länder. Medox kommer därför snart vara tillgängligt för kunder i ännu fler länder världen över.

Även om MedPalett nu är en del av en stor internationell koncern så kommer både tillverkning, forskning, utveckling och distribution att ske från Sandnes. Precis som tidigare.