Norskproducerade Medox vann pris

Publisert: 3. Mar 2016 | Kategori: Fakta

Norrønapriset gick i år till det norska kosttillskottet Medox för dess arbete för en bättre folkhälsa. Naturprodukten har dessutom vunnit internationellt erkännande genom att i omfattande vetenskapliga studier uppvisa överlägsna resultat jämfört med liknande produkter.

MedPalett AS fick det prestigefyllda Norrønapriset för sitt banbrytande arbete med att utveckla och tillverka det unika kosttillskottet Medox. Priset tilldelas personer eller företag som har bidragit till att stimulera branschens tillväxt och utveckling.

– Årets vinnare av Norrønapriset är ett innovativt företag som har utvecklat sin vision och sitt mål om en bättre folkhälsa. Företaget är nytänkande och banbrytande och har bidragit till branschens utveckling. De har positionerat sig både lokalt och internationellt, sade ordföranden Stanley Wirak i Sandnes när han överlämnade priset på Norrønakonferensen 2015.

3 anledningar till att använda Medox
  • Medox har en antioxiderande effekt som kan hjälpa kroppen att ta hand om sig själv
  • Bra för hjärt- och kärlsystemet
  • Bra för ögonen

– Deras produkt är unik. Dess effekt har, i motsats till de flesta andra kosttillskott, dokumenterats i kliniska studier vid universitet och universitetssjukhus i Norge, EU, Australien, Kina och USA ända sedan den lanserades på marknaden år 2000, sade Stanley Wirak.

Medox-kapslarna innehåller mycket kraftiga antocyaner från skalet på blåbär och svarta vinbär. Antocyaner är den aktiva substans som ger blåbären dess välkända egenskaper.

– Medpalett AS har med Medox tagit fram en kvalitetsprodukt. Medox utvecklas och tillverkas i norska Sandnes genom en högteknologisk och patenterad process som är utvecklad av företagets egna forskare och ingenjörer, sa Stanley Wirak.