Visste du att blåbär är bra för synen?

Skrevet av: Omana Bender | Publisert: 30. Jun 2016 | Kategori: Fakta

När mer än hälften av våra sinnesintryck kommer genom ögonen är det viktigt att ägna dem lite extra uppmärksamhet. Att äta och leva hälsosamt är också viktigt för friska ögon, men är du medveten om att det finns ett kosttillskott som kan hjälpa ögonhälsan?

En hälsosam kost är viktig för vår allmänna hälsa, och att äta hälsosamt och varierat hjälper kroppen att växa, läka och bekämpa sjukdomar. Precis som resten av kroppen så behöver ögonen också omsorg och bra näring för att hålla sig friska.

När vi blir äldre så försvagas en del av kroppens funktioner. Bland annat så blir det svårt för cellerna att förnyas, vilket kan påverka ögats hälsa. Kvaliteten på synen försämras också. Så vad kan du göra för att upprätthålla friska celler och vävnader i ögat? Svaret är antioxidanter.

3 anledningar till att använda Medox
  • Medox har en antioxiderande effekt som kan hjälpa kroppen att ta hand om sig själv
  • Bra för hjärt- och kärlsystemet
  • Bra för ögonen

Antioxidanter ger en bättre ögonhälsa

Vad vi äter påverkar vår syn och ögonhälsa både direkt och indirekt. Nedsatt syn kan orsakas av livsstilsrelaterade sjukdomar, genom att äta hälsosamt och ha en aktiv livsstil kan du hjälpa till att förebygga dessa.

Vad vi äter påverkar vår syn och ögonhälsa både direkt och indirekt

Det har gjorts mycket internationell forskning på vilka näringsämnen som är viktiga för synen, och det rekommenderas att man får i sig tillräckligt av vitaminer, mineraler och antioxidanter.

Medox är bra för synen

Frukt och grönt är känt som viktiga källor till antioxidanter och antocyaner, och blåbär visar sig ha ett mycket högt innehåll av detta – och speciellt de nordiska, vildväxande blåbär som gör både mun och fingrar lila. Därför är blåbär guld värda för synen.

Hur mörk färg bären har är av stor betydelse, för det är nämligen i det naturliga färgämnena som vi hittar antocyaner. Och som en tumregel kan man säga att ju mer färgextrakt bären innehåller – desto mer antocyaner får du med på köpet.

Ju mer färgextrakt bären innehåller – desto mer antocyaner får du med på köpet

Det norskproducerade kosttillskottet Medox är proppfullt av blåbär, och varenda kapsel innehåller hela 80 milligram antocyaner.

Lägg grunden för att upprätthålla en bra syn de kommande åren genom att dra fördel av de positiva egenskaperna hos antocyanerna. Genom att ta den dagliga dosen av Medox, eller  två nävar blåbär, tar du också ett viktigt steg mot ett bättre hälsa.