Så kan man göra våren till startskottet på en aktiv period

Publisert: 9. Apr 2018 | Kategori: Fakta

För många är våren en härlig tid med nya vanor. För att få ut max av vårens härliga dagar kan du förbereda kroppen med de hyllade blåbärskapslarna från Norge.

Nu är det både ljusare och varmare — och våren kommer med efterlängtade soliga dagar. Dessa är en ypperlig möjlighet till att göra det många av oss pratar om mer än vad vi faktiskt gör: nämligen träning och aktiviteter.

Kom igång nu!

Vi bör träna både för att det är sunt för kropp och själ — och för att det är roligt.

3 anledningar till att använda Medox
  • Medox har en antioxiderande effekt som kan hjälpa kroppen att ta hand om sig själv
  • Bra för hjärt- och kärlsystemet
  • Bra för ögonen

För träningen behöver inte bara vara slitsamt, och den behöver inte vara så omfattande. Åtminstone inte i starten.

  • För många finns det nu möjlighet att börja jobba lite i trädgården, och kratta — det är faktiskt bra träning.
  • Har du inte en egen trädgård, ta trapporna efter att du har gått eller joggat en stund ute i den härliga vårluften.
  • Har du tur i vår och har fjällen tillgänglig, njut de sista dagarna med goda möjligheter till att åka skidor.

Kroppen blir överlycklig om vi klarar av att hålla den igång för då är det möjligt att hålla den yngre än den faktiska åldern är. Du kommer orka mer i vardagen, och öka din livskvalité.

Studerade 5000 plantsubstanser

Vi bör även vara snälla mot kroppen och sköta en varierad kosthållning. Det är ganska mycket krav kring det, och alla klarar inte av att få i sig allt som behövs. Därför kan det vara värt att prova ett kosttillskott som kan bidra.

De antioxidantrika blåbären växer vilt men är inte tillgängliga året runt. Medox är ett blåbärstillskott som har använt sig av färgämnet antocyaner, och packat det i kapslar.

Vi utvecklade något som låg mellan mat och medicin

– Bakgrunden för starten var forskningen på universitetet i Bergen, där de studerade 5000 plantsubstanser för att hitta den bästa effekten. Vi utvecklade något som låg mellan mat och medicin, och baserat på forskningen visste vi om molekylerna som finns i blåbär och svarta vinbär, säger Medox-grundaren Sjur Svaboe.

Kapslarna kan ha en rad gynnsamma hälsofördelar. En av dessa är att de bidrar till att lindra ömma och stela muskler och leder. De kan också hjälpa till att förbättra blodcirkulationen, och på grund av det ge dig bättre rörlighet.

15 publicerade studier

– Vem som helst kan pulvrisera ett blåbär och lägga det i en kapsel. Men vi använder oss av färgmolekylerna i skalet, och lägger det i en kapsel, säger Svaboe.

Antocyaner kan också stärka immunförsvaret, lindra förkylning, vara bra för synen och bidra till att upprätthålla en normal kolesterol-balans.

Medox har blivit kliniskt testat av en rad kända universitet och universitetssjukhus och det finns hela 15 publicerade studier.