Skogens blå safirer är guld för kroppen

Publisert: 3. Mar 2016 | Kategori: Fakta

Att blåbär är gott och nyttigt är väl känt. Men vet du varför det är så nyttigt att äta blåbär?

Många av de sunda aktiva substanserna i blåbär och andra färgrika bär som svarta vinbär, kråkbär, fläder och tranbär, finns i skalet. Det är här många av de viktiga hälsosamma ämnena finns – bland annat antocyaner.

Om du vill ha ut mesta möjliga hälsoeffekt ska du äta de nordiska bären, som gör dig lila om både mun och fingrar när du är ute med bärplockaren. De naturliga färgämnena i dessa bär kallas antocyaner och är kanske de kraftigaste och bästa som finns.

3 anledningar till att använda Medox
  • Medox har en antioxiderande effekt som kan hjälpa kroppen att ta hand om sig själv
  • Bra för hjärt- och kärlsystemet
  • Bra för ögonen

Som en tumregel kan man säga att ju starkare färg bären har, desto mer antocyaner innehåller de.

Orkar du äta tillräckligt med bär?

Mörka bär används i allt från smoothies till pannkakssylt. Men när vi behandlar bären – genom att blanda dem med annan mat eller koka dem – försvinner en del av antocyanernas effekt. Alla har inte möjlighet att äta flera nävar med färska blåbär varje dag, och de stora färska bär man kan köpa i butikerna året runt är varken nordiska eller blå inuti. Med andra ord innehåller de mycket mindre antocyaner.

Ju starkare färg bären har, desto mer antocyaner

Tyvärr går det inte att veta hur mycket antocyaner bären innehåller, även om man har plockat dem själv. Det beror nämligen på var, när och hur de växer. Tar du däremot den aktiva substansen i kapselform så vet du alltid hur mycket du får i dig. Under produktionen av kosttillskottet Medox kontrolleras att alla kapslar innehåller hela 80 milligram antocyaner.

Endast de bästa molekylerna används

Med utgångspunkt i över 20 års forskning vid universitetet i Bergen samt flera års forskningssamarbete mellan universitetet och MedPaletts forskningslaboratorium i Sandnes, har MedPalett utvecklat en ren antocyanprodukt som uteslutande innehåller de mest hälsobefrämjande antocyanmolekylerna. Med en patenterad tillverkningsprocess fylls varje kapsel med en rekordstor mängd antocyaner.

På så sätt ger MedPalett dig en möjlighet att få tillgång till antocyaner året runt.

– I motsats till de flesta andra kosttillskott på marknaden har effekterna av Medox undersökts i omfattande kliniska studier. Universitet och universitetssjukhus i Kina, USA, Kanada, Australien, Tyskland, Italien, Sverige och Norge har publicerat resultat från sina studier, förklarar Sjur Svaboe, grundare och styrelseordförande i Biolink Group – MedPaletts moderbolag.

Blåbären i Medox är plockade i de norrländska skogarna och fryses in med en speciell metod som bevarar den aktiva substansen under hela tillverkningsprocessen. Skölj varje dag ner en kapsel med ett glas vatten eller juice så kan du känna dig säker på att du gjort vad du kan för att behålla hälsan och må bra!