Så undviker det gifta paret att bli förkylda

Publisert: 9. Apr 2018 | Kategori: Kundehistorier

När kroppen åldras har man ofta nog att stå ut med – och ska inte behöva stå ut med att också behöva hantera förkylning och influensa. Einfrid Alvarstein (71) från Sandnes är glad att hon slipper det.

Både Einfrid och hennes man håller sig friska med hjälp av antioxidanter från blåbär och svarta vinbär. Det var Einfrid som först startade med Medox för något år sedan, men hennes man följde snabbt efter.

Två kapslar om dagen är rekommendationen de följer för bäst effekt — och det fungerar för dem. Nu är det länge sedan det gifta paret har varit sjuka, något de värderar högt i vardagen.

3 anledningar till att använda Medox
  • Medox har en antioxiderande effekt som kan hjälpa kroppen att ta hand om sig själv
  • Bra för hjärt- och kärlsystemet
  • Bra för ögonen

– Vi har nog med annat att stå i, säger hon med ett glatt humör.

Medox stoppar förkylningen

Einfrid har länge slitit med olika krämpor och plågor, bland annat i muskler, och går därför regelbundet till fysioterapeut. Det var där hon först hörde talas om Medox. Hon bestämde sig direkt för att testa kapslarna som är fullproppade av de speciellt verkningsfulla antioxidanterna, som även kallas antocyaner.

Dessa kommer från färgämnet i blåbär och svarta vinbär och kan ha flera bra och gynnsamma hälsofördelar. Förutom att de stärker immunförsvaret och dämpar förkylningssymptom kan de bland annat bidra till att lindra stela och ömma muskler och leder.

Som barn och ungdom var Einfrid ofta förkyld. Förkylningen var ett faktum så fort hon kände sig lite trött och sliten, och om hon fick ont i halsen, följde ofta hela paketet efter.

– När jag först blev sjuk blev jag riktigt dålig, med feber, huvudvärk och ofta även bihåleinflammation.
Nu upplever hon att Medox stoppar förkylningen före den bryter ut. Hon tar också Omega-3 varje dag – en kombination hon tror på.

– Om jag känner att det svider lite i halsen, så har det stannat upp morgonen efter. Det händer att jag får lite snuva, men vips så är det borta, berättar hon.

Har stärkt immunförsvaret

Den tidigare läraren erkänner att kroppen inte längre är som den en gång var. Det är icke desto mindre så att paret håller sig inne för att undgå att bli smittade — snarare tvärtom.

– Någon sade att vi inte ska ge dem en kram om de är sjuka, eller att vi borde sitta hemma när det är influensasäsong. Det är nonsens, vi blir inte smittade oavsett, säger hon och ler.

Nu har vi inga förkylningar

De har många intressen och är mycket ute bland folk i både mindre och större sammanhang, som konserter eller andra kulturaktiviteter.

Själv tycker hon om att gå promenader och är medlem i organisationer och föreningar.

– Det är inte så att jag bara sitter här och aldrig blir utsatt för smittor. Men nu har vi inga förkylningar, influensa eller andra virusinfektioner av något slag, något som av och till hände oss före vi började med Medox, säger hon och ler.

Slutar inte med Medox

Annars tillbringar de mycket tid med barnbarnen, totalt nio stycken. Sju av dem bor i närheten. Paret tycker också mycket om att resa både inrikes och utrikes. De reser med flyg, båt, buss och bil, tillsammans med familjen eller andra människor.

Då är det skönt att de håller sig friska, och Einfrid ser bara bra skäl till att fortsätta med Medox.

– Jag vet inte om kroppen hade blivit snabbare värre utan Medox, men jag tänker att det är bra att fortsätta med det, avslutar hon.